Pirms doties ceļojumā, lūdzu noskaidrojiet vai ir vajadzīgā vīza izvēlētai valstij, vai tranzīt vīza šķersot starpvalstis. Jā tomēr ir vajadzīgā vīza, prasiet aģentam sekojošus jautajumus: kādi ir nepieciešami dokumenti vīzas saņemšanai, kad un kadā veidā tie būs nodoti kārtošanai, vīzas noformēšanas tērmiņi un samaksa. Citu valstu pilsoņiem, vieta (valsts), tērmiņi un kārtošanas iespējas tiek apurunāts individuāli.

vīza uz Baltkrieviju

vīza uz Ēģipti

vīza uz Krieviju

vīza uz Kubu

 

vīzauz Malaiziju

vīza uz Maroku

vīza uz Turciju

vīza uz Taizemi

vīza uz Vjetnamu

 

Vīza uz Baltkrieviju

Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem

 Vīzas tips

  7 d.dienas                 2 d.dienas         

Tranzīts vienkārtējs               

   22 EUR                   47 EUR

Tranzīts divkārtējs  

   26 EUR                   52 EUR

Tranzīts daudzkārtējs

   54 EUR                   81 EUR

Tranzīta divkārtējā vīza bērniem līdz 6 gadiem      

    7 EUR                     9 EUR

Ārzemniekiem tūrisms līdz 30 dienām

Pēc pieprāsījuma       Pēc pieprāsījuma      

Privāta vīza vienreizējā

  40 EUR                    67 EUR

Privāta vīza bērniem līdz 6 gadiem

  7 EUR                       9 EUR

Daudzkārteja līdz 90 dienām 

  83 EUR                    111 EUR

 Nepieciešamie dokumenti vīzas saņemšanai:

  • pase (ceļošanai derīga pase ar derīguma termiņu ne mazāku kā 3 mēneši pēc atgriešanās un 2 brīvas lappuses vīzu sadaļā);
  • 1 fotogrāfija (3,5х4,5 сm krāsaina, matētā, uz balta fona, 60-70% sejas);
  • anketu dati (darba vietas adrese, amats, tālrunis,Dzīves vietas adrese, ģimenes stāvoklis, dzīvesbiedra (es) vārds, uzvārds, pilsonība, dzimtais uzvārds, aicinātāja vārds, uzvārds (nosaukums), aicinātāja adrese)
  • apdrošināšana
  • bērniem - bērna dzimšanas apliecības (oriģināls)

Pēc nepieciešamības Konsulārā nodaļā var pieprasīt uzradīt papildus dokumentus.

 

 

Vīza uz Ēģipti

Dokumenti, kas nepieciešami vīzas saņemšanai, kad tūristi ieradušies Ēģiptē (lidostā):

  • Pase (jābūt derīgai vēl vismaz 6 mēnešus pēc ieplānotā ceļojuma beigu datuma)
  • Ceļojuma dokumenti (vaučers)
Ierodoties Ēģiptes lidostā, tūristiem – Latvijas pilsoņiem– pasē tiek ielīmēta vīzas marka: vīza ir derīga 1 mēnesi (one entry turistic visa). Par vīzas marku jāmaksā 25 USD. Izbraucot ekskursijās no valsts (Izraēla, Jordānija), vīza jāpērk atkārtoti.
 
Informācija nepilsoņiem! Uz doto brīdi nav iespējams ielidot Ēģiptē bez iepriekš nokārtotas vīzas! 
Ekskursijai uz Izraēlu ir nepieciešama Izraēlas vīza, kuru saņemt Ēģiptē nav iespējams! Ekskursijai uz Jordāniju – izbraucot no valsts, vīza jāpērk atkārtoti.
 
Saskaņā ar Ēģiptes likumdošanu personām, kuras uzturas šajā valstī ilgāk par 30 dienām, nav tiesību izlidot no Hurgadas un Šarm eš Šeihas lidostām ar čarterreisiem.

Tūristi, kuriem vīzas derīguma termiņš jau ir beidzies, var aizlidot no Ēģiptes tikai caur Kairu – turklāt tikai ar regulārajiem avioreisiem un pēc tam, kad samaksāta soda nauda par vīzas termiņa pārkāpšanu – 30 USD.
 
Citu valstu pilsoņiem noteikumi par pasu kontroli Ēģiptes lidostās patstāvīgi jāpieprasa savas valsts vēstniecībā vai diplomātiskajās pārstāvniecībās.
 

 

Vīza uz Krieviju

LR nepilsoņiem vīza uz Krieviju  nav nepieciešamā.

Latvijas pilsoņiem

Vīzas tips

 Cena            

Tūrisma vīza līdz 30 dienām par 9.d.d.

72 EUR

Tūrisma vīza līdz 30 dienām par 4 d.d.

114 EUR

Tūrisma vīza bērniem līdz 16 gadiem un pensionariem(līdz 30 dienām par 9 d.d.)

71 EUR

Tūrisma vīza bērniem līdz 16 gadiem un pensionariem(līdz 30 dienām par 3 d.d.)

114 EUR

Tranzīts 2-kārtējs par 9.d.d.

79 EUR

Tranzīts 2-kārtējs par 3 d.d.

124 EUR

Daudzkārtēja vīza par 10.d.d. (Ja pasē  ir iepriekšēja gada vairākkārtēja vai tūristu vīza)    

 Pēc pieprasījuma

Nepieciešami dokumenti vīzas saņemšanai:

  • 1 krāsaina fotogrāfija (45х35 mm krāsaina, uz balta fona);
  • pase (ceļošanai derīga pase ar derīguma termiņu ne mazāku kā 6 mēneši pēc atgriešanās un 2 brīvas lappuses vīzu sadaļā);
  • anketa;
  • apdrošināšana ( tiek noformēta uz vietas )

Pēc nepieciešamības Konsulārā nodaļā var pieprasīt uzradīt papildus dokumentus.

 

Vīza uz Kubu

Latvijas pilsonņiem un nepilsoņiem

Vīzas tips Cena 
Vienkārtējā tūrisma vīza par 3-4 d.d.   55 EUR 

Nepieciešami dokumenti vīzas saņemšanai:

  • Pases kopija

Kubas Republikas vestniecība

Rezidē Somijā, Helsinkos
Adrese: Fredrikinkatu 61, 3rd floor, 00100 Helsinki
Tālrunis: +35896802022
E-pasta adrese: cuba@cuba.fi
Darba laiks 09:00-12:00, 14:00-17:00

 

Vīza uz Malaiziju 

LR pilsoņiem iebraukšana Malaizijas teritorijā uz tērmiņu līdz 90 dienām - vīza nav vajadzīgā. Pasei ir jābūt derīgai vismaz 6 mēnešus pēc atgriešanas.

Latvijas nepilsoņiem

Vīzas tips Cena
 Vienkārtējā tūrisma vīza, noformēšanas laiks līdz 2 nedēļām.   90 EUR

Nepieciešamie dokumenti vīzas saņemšanai:

  • 2 foto (3,5 х 4,5 cm);
  • anketa;
  • medicīnas apdrošināšana;
  • viesnīcas rezervācijas kopija vai tūrisma vaučeris 
  • izziņa no bankas;
Malaizijas viestniecība 

Rezidē Helsinkos, Somijā
Adrese World Trade Centre, 3rd Floor, Aleksanterinkatu 17, 00100 Helsinki, Finland
Telefons 358 10 320 2030
E-pasts malhsinki@kln.gov.my

 

Vīza uz Turciju

Latvijas nepilsoņiem

Vīzas tips Cena
Tūrisma vīza       22 EUR

Vīzu jānoformē patstavīgi, izmantojot elektronisku sistēmu portālā https://www.evisa.gov.tr/en/tour/

Turcijas vestnieciba Latvija

Adrese: A. Pumpura 2, Rīga, LV-1010
E-pasts: turkishembassy.riga@gmail.com
Talr.: (+371) 67821600

 

Vīza uz Taizemi

Latvijas Republikas pilsoņiem un nepilsoņiem, Baltkrievijas pilsoņiem*, Ukrainas pilsoņiem*

* Tikai ar uzturēšanās atļaujas
Vīzas tips Cena
Vienreizēja tūristu vīza pilsoņiem par 10-14 d.d.       70 EUR
Vienreizēja tūristu vīza nepilsoņiem par 10-14 d.d.    70 EUR
Divreizēja tūristu vīza par 10-14 d.d.    95 EUR

Nepieciešamie dokumenti vīzas saņemšanai:

  • 2  fotogrāfijas (3x4 cm)
  • pase, kas derīga 6 mēnešus pēc atgriešanās
  • pasē jābūt 2 brīvajām, tīram lappusēm
  • anketa
  • aviobiļešu rezervācijas kopija

 

 

Vīza uz Vjetnamu

Latvijas nepilsoņiem

Vīzas tips Сena
vienkārtējā tūrisma vīza uz 14d. par 14-20 d.d. 120 EUR

Nepieciešami dokumenti vīzas saņemšanai:

  • pase, ar derīguma tērmiņu ne mazāk par 6 mēn. pēc atgriešanas;
  • 1 foto 4x6 mm;
  • anketa;
  • tūrisma vaučeris vai avio biļetes.