Vīzas

Pirms doties ceļojumā, lūdzu noskaidrojiet vai ir vajadzīgā vīza izvēlētai valstij, vai tranzīt vīza šķersot starpvalstis. Jā tomēr ir vajadzīgā vīza, prasiet aģentam sekojošus jautajumus: kādi ir nepieciešami dokumenti vīzas saņemšanai, kad un kadā veidā tie būs nodoti kārtošanai, vīzas noformēšanas tērmiņi un samaksa. Citu valstu pilsoņiem, vieta (valsts), tērmiņi un kārtošanas iespējas tiek apurunāts individuāli.

vīza uz Baltkrieviju

vīza uz Brazīliju

vīza uz Ēģipti

vīza uz Indiju

vīza uz Indonēziju

vīza uz Irānu

vīza uz Jordāniju

vīza uz Kazahstānu

vīza uz Ķīnu

vīza uz Kirgizstānu

vīza uz Krieviju

vīza uz Kubu

vīza uz Laosu

vīza uz Libānu

vīzauz Malaiziju

vīza uz Maroku

vīza uz Meksiku

vīza uz Mozambika

vīza uz Sīriju

vīza uz Turciju

vīza uz Taizemi

vīza uz Tadžikistānu

vīza uz Uzbekistānu

vīza uz Vjetnamu

 

Vīza uz Baltkrieviju

Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem

 Vīzas tips

  7 d.dienas                 2 d.dienas         

Tranzīts vienkārtējs               

   22 EUR                   47 EUR

Tranzīts divkārtējs  

   26 EUR                   52 EUR

Tranzīts daudzkārtējs

   54 EUR                   81 EUR

Tranzīta divkārtējā vīza bērniem līdz 6 gadiem      

    7 EUR                     9 EUR

Ārzemniekiem tūrisms līdz 30 dienām

Pēc pieprāsījuma       Pēc pieprāsījuma      

Privāta vīza vienreizējā

  40 EUR                    67 EUR

Privāta vīza bērniem līdz 6 gadiem

  7 EUR                       9 EUR

Daudzkārteja līdz 90 dienām 

  83 EUR                    111 EUR

 Nepieciešamie dokumenti vīzas saņemšanai:

  • pase (ceļošanai derīga pase ar derīguma termiņu ne mazāku kā 3 mēneši pēc atgriešanās un 2 brīvas lappuses vīzu sadaļā);
  • 1 fotogrāfija (3,5х4,5 сm krāsaina, matētā, uz balta fona, 60-70% sejas);
  • anketu dati (darba vietas adrese, amats, tālrunis,Dzīves vietas adrese, ģimenes stāvoklis, dzīvesbiedra (es) vārds, uzvārds, pilsonība, dzimtais uzvārds, aicinātāja vārds, uzvārds (nosaukums), aicinātāja adrese)
  • apdrošināšana
  • bērniem - bērna dzimšanas apliecības (oriģināls)

Pēc nepieciešamības Konsulārā nodaļā var pieprasīt uzradīt papildus dokumentus.

 

Vīza uz Brazīliju

Latvijas pilsoni var doties bez vīzas  līdz 3 mēnešiem pusgada laikā.

Latvijas Republikas nepilsoņiem  un Krievijas Federācijas pilsoņiem.

Vīzas tips Cena
1-kārtēja tūristu vīza par 30 dienas     190 EUR

Nepieciešamie dokumenti vīzas saņemšanai:

  • 1 fotogrāfija (3,5х4,5 сm krāsaina,uz balta fona);
  • pase (ceļošanai derīga pase ar derīguma termiņu ne mazāku kā 6 mēneši pēc atgriešanās un 2 brīvas lappuses vīzu sadaļā)
  • anketa;
  • aviobiļešu rezervācijas kopija;
  • viesnīcu rezervāciju apstiprinājums;
  • uzturēšanās līdzekļus apliecinošs dokuments (bankas konta izraksts).

 

Vīza uz Ēģipti

Dokumenti, kas nepieciešami vīzas saņemšanai, kad tūristi ieradušies Ēģiptē (lidostā):

  • Pase (jābūt derīgai vēl vismaz 6 mēnešus pēc ieplānotā ceļojuma beigu datuma)
  • Ceļojuma dokumenti (vaučers)
Ierodoties Ēģiptes lidostā, tūristiem – Latvijas pilsoņiem– pasē tiek ielīmēta vīzas marka: vīza ir derīga 1 mēnesi (one entry turistic visa). Par vīzas marku jāmaksā 25 USD. Izbraucot ekskursijās no valsts (Izraēla, Jordānija), vīza jāpērk atkārtoti.
 
Latvijas nepilsoņiem, kad viņi ieradušies Ēģiptes lidostā, vīzas saņemšanai nākas iziet papildu procedūru. Pases kopija tiek nosūtīta uz Kairu, un pēc atļaujas saņemšanas vīzas iegūšanai, pasē tiek ielīmēta vīzas marka: vīza ir derīga 1 mēnesi (one entry turistic visa). Par vīzas marku jāmaksā 25 USD. Šī papildu procedūra laika ziņā var aizņemt pat vairākas stundas. Ekskursijai uz Izraēlu ir nepieciešama Izraēlas vīza, kuru saņemt Ēģiptē nav iespējams! Ekskursijai uz Jordāniju – izbraucot no valsts, vīza jāpērk atkārtoti.
Saskaņā ar Ēģiptes likumdošanu personām, kuras uzturas šajā valstī ilgāk par 30 dienām, nav tiesību izlidot no Hurgadas un Šarm eš Šeihas lidostām ar čarterreisiem.

Tūristi, kuriem vīzas derīguma termiņš jau ir beidzies, var aizlidot no Ēģiptes tikai caur Kairu – turklāt tikai ar regulārajiem avioreisiem un pēc tam, kad samaksāta soda nauda par vīzas termiņa pārkāpšanu – 30 USD.
 
Citu valstu pilsoņiem noteikumi par pasu kontroli Ēģiptes lidostās patstāvīgi jāpieprasa savas valsts vēstniecībā vai diplomātiskajās pārstāvniecībās.
 

Vīza uz Indiju

Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem

Vīzas tips Cena
Tūrisma vīza (1-2kārtējā) līdz 30 dienām  patstavīgi Indijas vīzu centrā

Nepieciešamie dokumenti vīzas saņemšanai:

  • avio biļetes vai rezervācijas kopijas;
  • pase (ceļošanai derīga pase ar derīguma termiņu ne mazāku kā 6 mēneši pēc atgriešanās un 2 brīvas lappuses vīzu sadaļā)
  • 2 fotogrāfijas (5 x 5 cm);

Piezīmes:

  • dāžos gadījumos konsulāts var pieprasīt maksāt spējas pieradījumu;
  • starp diviem tūrisma braucieniem ir jābūt starpība ne mazāk par 2 mēnēšiem;
  • noformēšanas laiks aizņem līdz 2 nedēļām .

Indijas vīzu centrā Rīgā Cox & Kings Global Services Sweden AB Latvijas filiāle

Adrese Marijas ielā 7, 4. stāvs,Rīga,
Telefons +371 66 100 140 / +371 66 100 142
E-pasts indiavisa.latvia@ckgs.com 
 

 

Vīza uz Indonēziju

Latvijas Pilsoņi vīzu noformē lidostā.

Latvijas Republikas nepilsoņiem

Vīzas Tips  Cena
vienkārtējā tūrisma vīza      pēc pieprasījumā

Nepieciešamie dokumenti vīzas saņemšanai:

  • 1 fotogrāfija (3,5х4,5 сm krāsaina,uz balta fona);
  • pase (ceļošanai derīga pase ar derīguma termiņu ne mazāku kā 6 mēneši pēc atgriešanās un 2 brīvas lappuses vīzu sadaļā);
  • anketa;
  • aviobiļešu rezervācijas kopija.

 

Vīza uz Irānu

Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem

Vīzas Tips     Cena
Vienkārtējā tūrisma vīza       210 EUR   

Nepieciešamie dokumenti vīzas saņemšanai:

  • ceļošanai derīga pase ar derīguma termiņu ne mazāku par 6 mēnešiem pēc atgriešanās datuma un ar vismaz 2 brīvām lappusēm vīzu sadaļā;
  • 2 fotogrāfijas 3 x 4 cm;
  • informācija vīzas anketai;
  • aviobiļešu rezervācijas kopija;
  • viesnīcas rezervācija
  • medicīniskā apdrošināšana

Tiek noformētas patstavīgi Irānas vesniecībā Stokholmā 

V.E. Rasoul Eslami , Arkartejais un pilnvarotais vestnieks
Adrese: Västra Yttringe Gård, Elfviksvägen, Box 6031, 181 06 Lidingö, Stockholm, Sweden
Talrunis: (46) 863 636 00
(46) 863 636 60 (Vestnieka birojs)
(46) 863 636 00 (Konsulara nodala)
Fakss: (46) 863 636 13
Majas lapa: http://www.iran.se
http://www.iranembassy.se

 

Vīza uz Jordāniju

Latvijas nepilsoņiem

Vīzas tips

Cena

vienkārtējā tūrisma vīza līdz 30 d.   175 EUR

Dokumenti vīzas saņemšanai (noformēšanas iespēja pēc pieprasījuma):

  • pase (ceļošanai derīga pase ar derīguma termiņu ne mazāku kā 6 mēneši pēc atgriešanās un 2 brīvas lappuses vīzu sadaļā);
  • tūrisma vaučeris vai viesnīcas rezervācija kopija, vai ielūgums
  • 1 foto (3.5x4.5 cm).

Noformēt vīzu ir iespējāms arī iepriekš vai Jordānijas konsulārā nodaļā Haagā, Holandē. Уполномоченный посол V.E. Khaldoun Talhouni,

V.E. Khaldoun Talhouni, Arkartejais un pilnvarotais vestnieks 
Adrese: Badhuisweg 79, 2587 CD The Hague, The Netherlands 
Talrunis: (31) 704 167 200 
Fakss: (31) 704 167 209 
E-pasts: info@jordanembassy.nl 
Majas lapa: http://www.jordanembassy.nl 
Darba laiks: 09:00 - 15:00 (pirmdiena - piektdiena) 09:30 - 11:30, 14:00 - 14:30 (Konsulara nodala)

 

Vīza uz Kazahstānu

Latvijas pilsoņiem no 01.01.2017. ir bezvīzu iebraukšana valstī.

 

Latvijas nepilsoņiem

Vīzas tips Cena
Vienkārtējā tūrisma vīza  līdz 30 dienām, par 20 d.d.  125 EUR
Kazahstanā dzimušām personām līdz 90 dienām par 20 d.d.       50 EUR

Nepieciešamie dokumenti vīzas saņemšanai:

  • 1 krāsaina fotogrāfija (3x4 cm);
  • pase (ceļošanai derīga pase ar derīguma termiņu ne mazāku kā 3 mēneši pēc atgriešanās un 2 brīvas lappuses vīzu sadaļā);
  • anketa;

 

Vīza uz Ķīnu

Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem

Vīzas tips Cena
Vienkārtējā tūrisma vīza par 7darb. dienā. LR pilsoņiem 95 EUR
Vienkārtējā tūrisma vīza par 7darb. dienā. LR nepilsoņiem  65 EUR
Steidzīgā par 3 d.d. +40 EUR 

Nepieciešamie dokumenti vīzas saņemšanai:

  • pase (ceļošanai derīga pase ar derīguma termiņu ne mazāku kā 6 mēneši pēc atgriešanās un 2 brīvas lappuses vīzu sadaļā);
  • anketa;
  • 1 fotogrāfija (3x4 cm) uz balta fona
  • viesnīcu rezervācijas apstiprinājums
  • apdrošināšana
  • aviobiļešu rezervācijas kopija

Piezīmes:

  • uz Honkongu ir nepieciešama atsevišķā vīza; Par Honkongas vīzas noformēšanu kopā ar kontintālo Ķīni ir jāmaksa tikai par kontinetālo Ķīni + 15 EUR

Ķīnas Tautas Republikas vēstniecība, Rīga, Latvija

Adrese Ganibu Dambis Street 5, Riga, LV-1045, Latvia
Telefons +371 67357023, +371 67357024
E-pasts chinaemb_lv@mfa.gov.cn
Fakss +371 67357025, +371 67323263

Darba dienas 1,2,3,4,5

 

Vīza uz Kirgizstānu

LR pilsoņiem vīza uz Kirgiziju  nav nepieciešamā.

Latvijas nepilsoņiem.

Vīzas tips Cena
1-kātartēja tūrisma vīza līdz 15 dienām par 14 d.d.    150 EUR
 1-kātartēja tūrisma vīza līdz 30 dienām par 14 d.d.   160 EUR

 Nepieciešamie dokumenti vīzas saņemšanai:

  • 1 krāsaina fotogrāfija (3x4 cm);
  • pase (ceļošanai derīga pase ar derīguma termiņu ne mazāku kā 3 mēneši pēc atgriešanās un 2 brīvas lappuses vīzu sadaļā);
  • anketa;
  • apdrošināšana (var noformēt uz vietas )
 

Vīza uz Krieviju

LR nepilsoņiem vīza uz Krieviju  nav nepieciešamā.

Latvijas pilsoņiem

Vīzas tips

 Cena            

Tūrisma vīza līdz 30 dienām par 9.d.d.

72 EUR

Tūrisma vīza līdz 30 dienām par 4 d.d.

114 EUR

Tūrisma vīza bērniem līdz 16 gadiem un pensionariem(līdz 30 dienām par 9 d.d.)

71 EUR

Tūrisma vīza bērniem līdz 16 gadiem un pensionariem(līdz 30 dienām par 3 d.d.)

114 EUR

Tranzīts 2-kārtējs par 9.d.d.

79 EUR

Tranzīts 2-kārtējs par 3 d.d.

124 EUR

Daudzkārtēja vīza par 10.d.d. (Ja pasē  ir iepriekšēja gada vairākkārtēja vai tūristu vīza)    

 100 EUR

Nepieciešami dokumenti vīzas saņemšanai:

  • 1 krāsaina fotogrāfija (45х35 mm krāsaina, uz balta fona);
  • pase (ceļošanai derīga pase ar derīguma termiņu ne mazāku kā 6 mēneši pēc atgriešanās un 2 brīvas lappuses vīzu sadaļā);
  • anketa;
  • apdrošināšana ( tiek noformēta uz vietas )

Pēc nepieciešamības Konsulārā nodaļā var pieprasīt uzradīt papildus dokumentus.

 

Vīza uz Kubu

Latvijas pilsonņiem un nepilsoņiem

Vīzas tips Cena 
Vienkārtējā tūrisma vīza par 3-4 d.d.   55 EUR 

Nepieciešami dokumenti vīzas saņemšanai:

  • Pases kopija

Kubas Republikas vestniecība

Rezidē Somijā, Helsinkos
Adrese: Fredrikinkatu 61, 3rd floor, 00100 Helsinki
Tālrunis: +35896802022
E-pasta adrese: cuba@cuba.fi
Darba laiks 09:00-12:00, 14:00-17:00

 

Vīza uz Laosu

Vīzas tips Cena
Vienkārtējā tūrisma vīza, noformēšanas laiks līdz 2 nedēļām 85 EUR

Nepieciešamie dokumenti vīzas saņemšanai:

  • pase 
  • anketa
  • 2 fotogrāfija (3,5х4,5 сm krāsaina, uz balta fona)
 

 Vīza uz Libānu

Vīzas tips Cena
Vienkārtejams tūrisms par 6-10 d.d. 120 EUR
Dizvkārtējais tūrisms par 6-10 d.d. 140 EUR
Daudzkārtējā par 6-10 d.d. 170 EUR

Nepieciešamie dokumenti vīzas saņemšanai:

  • 1 foto (3 х 4 см);
  • anketa;
  • izziņa no darba vietas;
  • tūrisma vaučera vai viesnīcas rezervācijas kopija
  • Svarīgi! lai pase nebūtu Izraēlas atzimju.

Libānas vestniecība

Rezidē Polijā, Varšavā
Adrese: ul. Starościńska 1 B m. 10-11, 02-516 Warsaw
Tālrunis: +48-228445065
E-pasta adrese: embassy@lebanon.com.pl

 

Vīza uz Malaiziju 

LR pilsoņiem iebraukšana Malaizijas teritorijā uz tērmiņu līdz 90 dienām - vīza nav vajadzīgā. Pasei ir jābūt derīgai vismaz 6 mēnešus pēc atgriešanas.

Latvijas nepilsoņiem

Vīzas tips Cena
 Vienkārtējā tūrisma vīza, noformēšanas laiks līdz 2 nedēļām.   90 EUR

Nepieciešamie dokumenti vīzas saņemšanai:

  • 2 foto (3,5 х 4,5 cm);
  • anketa;
  • medicīnas apdrošināšana;
  • viesnīcas rezervācijas kopija vai tūrisma vaučeris 
  • izziņa no bankas;
Malaizijas viestniecība 

Rezidē Helsinkos, Somijā
Adrese World Trade Centre, 3rd Floor, Aleksanterinkatu 17, 00100 Helsinki, Finland
Telefons 358 10 320 2030
E-pasts malhsinki@kln.gov.my

 

Vīza uz Maroku 

Latvijas Republikas pilsoņi bez vīzas var uzturēties valstī līdz 3 mēnešiem 6 mēnešu laikā.

Latvijas nepilsoņiem

Vīzas tips  Cena
Vienkārtēja tūristu vīza - noformēšanas laiks pēc pieprasījuma (izskatīšana konsulāta ļidz 6-8 nedēļām)  

 140 EUR

Nepieciešamie dokumenti vīzas saņemšanai:

  • 2 fotogrāfijas (3x4 cm);
  • pase, kas derīga 6 mēnešus pēc atgriešanās;
  • pasē jābūt 2 brīvajām, tīram lappusēm;
  • anketa;
  • aviobiļešu rezervācijas kopija;
  • uzturēšanās iemesļu un ilgumu apstiprinošs dokuments (ielūgums vai viesnīcas rezervācijas apstiprinājums);
  • uzturēšanās līdzekļu apliecinošs dokuments (bankas konta izraksts vai ceļojumu čeki).
  • medicīnas apdrošināšana

Pēc nepieciešamības Konsulārā nodaļā var pieprasīt uzradīt papildus dokumentus.

Vīza uz Meksiku

LR pilsoņiem iebraukšana Meksikas teritorijā uz tērmiņu līdz 90 dienām - vīza nav vajadzīgā. Pasei ir jābūt derīgai vismaz 6 mēnešus pēc atgriešanas.

Krievijas Federācijas pilsoņiem pirms brauciena obligāti jāaizpild iebraukšanas elektroniskā atļauja. 

LR nepilsoņiem janoformē atļauja. 

Meksikas vestniecība rezidē Zviedrijā, Stokholmā

Adrese: Grevgatan 3, 114 53 Stockholm
Tālrunis: +4686635170
E-pasta adrese: suecia.embamex@telia.com

 

Vīza uz Mozambika

Latvijas Republikas pilsoņiem un nepilsoņiem

Vīzas tips  Cena
Vienkārtēja tūristu vīza par 2.5 nedēļām 

 200 EUR

Nepieciešamie dokumenti vīzas saņemšanai:

  • 2  fotogrāfijas (3x4 cm)
  • pase, kas derīga 6 mēnešus pēc atgriešanās
  • pasē jābūt 2 brīvajām, tīram lappusēm
  • anketa
  • aviobiļešu rezervācijas kopija

 

Vīza uz Sīriju

Vīzas tips Cena
vienkārtējais tūrisms līdz 30 dienām par 6-10 d.d. pēc peiprasījuma
multivīza par 6-10 d.d. pēc pieprasījuma

Sīrijas vestniecība:

Rezidē Polijā, Varšavā
Adrese: ul. Goszczyńskiego 30, 02-610 Warsaw
Tālrunis: +48-228491456
E-pasta adrese: embsyria@palmyra.neostrada.p

 

Vīza uz Turciju

Latvijas nepilsoņiem

Vīzas tips Cena
Tūrisma vīza       20 USD

Vīzu jānoformē patstavīgi, izmantojot elektronisku sistēmu portālā https://www.evisa.gov.tr/en/tour/

Turcijas vestnieciba Latvija

Adrese: A. Pumpura 2, Rīga, LV-1010
E-pasts: turkishembassy.riga@gmail.com
Talr.: (+371) 67821600

 

Vīza uz Taizemi

Latvijas Republikas pilsoņiem un nepilsoņiem, Baltkrievijas pilsoņiem*, Ukraines pilsoņiem*

* Tikai ar uzturēšanās atļaujas
Vīzas tips Cena
Vienreizēja tūristu vīza pilsoņiem par 10-14 d.d.       60 EUR
Vienreizēja tūristu vīza nepilsoņiem par 10-14 d.d.    60 EUR
Divreizēja tūristu vīza par 10-14 d.d.    85 EUR
Trīsreizēja tūristu vīza par 10-14 d.d.  110 EUR

Nepieciešamie dokumenti vīzas saņemšanai:

  • 2  fotogrāfijas (3x4 cm)
  • pase, kas derīga 6 mēnešus pēc atgriešanās
  • pasē jābūt 2 brīvajām, tīram lappusēm
  • anketa
  • aviobiļešu rezervācijas kopija

 

Vīza uz Tadžikistānu

Latvijas nepilsoņiem

Vīzas tips Cena
Vienkārtējā tūrisma vīza līdz 21 d. par 10 d.d.    120 EUR
Vienkārtējā tūrisma vīza līdz 21 d. par 5 d.d.  160 EUR

Nepieciešami dokumenti vīzas saņemšanai:

  • 1  fotogrāfija (3x4 cm)
  • pase, kas derīga 3 mēnešus pēc atgriešanās
  • pasē jābūt 2 brīvajām, tīram lappusēm
  • anketa

 

Vīza uz Uzbekistānu

Latvijas pilsoņiem

Vīzas tips Cena
Vienkārtējā tūrisma vīza līdz 7 dienām* (par 6 d.d.)  80 EUR
Vienkārtējā tūrisma vīza līdz 15 dienām* (par 6 d.d.)    90 EUR
Vienkārtējā tūrisma vīza līdz 30 dienām* (par 6 d.d.)  100 EUR
** Vienkārtēja tranzītvīza* (par 6 d.d.)  60 EUR
** Divkārtēja tranzītvīza* (par 6 d.d.)  70 EUR

Nepieciešami dokumenti vīzas saņemšanai:

  • 1  fotogrāfija (3x4 cm)
  • pase, kas derīga 3 mēnešus pēc atgriešanās
  • pasē jābūt 2 brīvajām, tīram lappusēm
  • anketa

 

Vīza uz Vjetnamu

Latvijas  pilsoņiem un nepilsoņiem

Vīzas tips Сena
vienkārtējā tūrisma vīza uz 14d. par 7-8 d.d. pēc pieprasījumā
vienkārtējā tūrisma vīza uz 14d. par 1-2-8 d.d.  pēc pieprasījumā 
vienkārtējā tūrisma vīza uz 30d. par 7-8 d.d. pēc pieprasījumā

Nepieciešami dokumenti vīzas saņemšanai:

  • pase, ar derīguma tērmiņu ne mazāk par 6 mēn. pēc atgriešanas;
  • 1 foto 4x6 mm;
  • anketa;
  • tūrisma vaučeris vai avio biļetes.

Atbildi uz pieprasījumu Jūs saņemsiet 1-2 darba dienu laikā.

uzdod jautājumu...
Konsultantas +371 66100949+371 20396029Darba laiks:
I-V no plkst. 09:00 - 18:00